GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI

Okulumuzda Gaziler Günü Kutlama Programı düzenlendi.

19.09.2023 100

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Programı okulumuz öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gaziler Günü Kutlama Programı, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile başladı. Konuşmada "Gazilik" unvanının "Şehitlik" unvanından sonra geldiği, gazilerimizin şehitlerimiz ile birlikte bu vatanı yurt edinmemizde, vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs gerdikleri ve yapılan savaşlarda yüz binlerce insanımız can verirken bir o kadarının da cephede yaralanarak "Gazi" olduğu ifade edildi.

Programda Büyük Kahraman Mustafa Kemal`in de Sakarya Muharebesi'nde gösterdiği yararlılıklar ile 1921 yılında "Gazilik" unvanını aldığı belirtildi.

Başta büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükran ile anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

19-09-202319-09-2023

Adres:
ISSIZCA KÖYÜ MERKEZ MEVKİİ ISSIZCA KÜME EVLERİ ŞEHIT AHMET ÇALIK ILKOKULU A BLOK NO 339 MERKEZ / OSMANİYE